ЗА ЧИСТИЈИ ГРАД

У просторијама Народне библиотеке ,,Илија М. Петровић“ Пожаревац одржан је значајан састанак ЕКО-редара, омладинског покрета који активно ради на промоцији еколошке освешћености међу младима Града Пожаревца. Састанак је био посвећен припремама за надолазећи дијалог са локалном самоуправом путем округлог стола, који ће бити одржан са градоначелником, као и одговорнима из департмана за заштиту животне средине и департмана за младе.

Омладински покрет ЕКО-редара израдио је декларацију коју ће представити градоначелнику почетком јула. Декларација садржи низ предлога о Зеленој агенди за наш град, стратегијама и иницијативама усмереним ка младима, као и побољшању информисања о квалитету ваздуха. Циљ ових предлога је унапређење еколошке ситуације у Пожаревцу, уз посебан фокус на будуће генерације и њихово здравље.

Чланови ЕКО-редара истичу важност своје иницијативе у подизању свести суграђана о климатским променама и загађењу ваздуха, наглашавајући да су ови проблеми кључни за одрживу будућност заједнице. Њихов ентузијазам и ангажман су инспирација за све нас, док препоруке из декларације које су пажљиво формулисали представљају корак ка бољој будућности за све грађане Пожаревца.

Очекује се да ће надолазећи округли сто бити прилика за конструктиван дијалог између младих лидера ЕКО-редара и локалних власти, те за заједничко проналажење решења која ће унапредити еколошки статус града и допринети бољем животном стандарду свих грађана.