НАПОЉУ ВРЕЛИНА, А КОД НАС ДЕБЕЛА ХЛАДОВИНА

На Дечјем одељењу Библиотеке влада право мало чудодебела хладовина изронила је из књига и створила оазу мира усред летње врелине. Као да је позвано на тајну мисију да спасава клинце од прегревања и досаде, ово место постаје магнет за све мале читаоце у граду.

Ако се икад нађете у близини овог дечјег раја у време врућина, можда ћете чути звук страница како се окрећу брже од клима уређаја у пуном погону. Ово је место где се ствара више енергије него што соларни панели могу да прикупе, где је сваки шапат страница пун значења.

Зато, док се свет врти и врућине се распламсавају, Дечје одељење је сигурно место за све мале истраживаче, све оне који траже хлад и скровиште у свету где свака књига скрива причу за читање и авантуру за откривање.

Родитељи се опуштају као да су стигли на егзотично острво за одмор, а библиотекари, ти тајанствени чувари чаробног света речи, круже око малих читача попут добрих духова, спремни да помогну у проналажењу скривених блага.

Ово није само простор за читање, већ и пећина из које излази освежавајући ветар прича. Дакле, док се напољу топе ципеле, на Дечјем одељењу влада права летња магија – где је хладовина дебела, а дечја машта још дебља.