ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА И МЕЂУНАРОДНЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ ЛИКОВНОГ УДРУЖЕЊА ,,КЕВРО“ У БИБЛИОТЕЦИ У КОСТОЛЦУ

У Библиотеци у Костолцу, Огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у петак, 19. јула 2024. године, отворена је изложба слика са прошлогодишње Међународне ликовне колоније „Осмех Костолца“ одржане у Костолцу у организацији Ликовног удружења „Кевро“и проглашен је почетак овогодишње Међународне ликовне колоније. Учесници ликовне колоније дошли су из Туниса (Nejib Rokbani, Hamadi Ben Neya, Naywa Mehri, Houeida Djebbi, Samia Chaouch), Етиопије (Samson Meressa, Seyoum Ayalew), САД-а (Zeinu Mudeser) и из Србије (Ђорђе Станић, Драган Тасић, Јасмина Сарић, Марина Живковић, Мирко Маринковић, Горан Стевић, Марица Милосављевић, Миливој Јоксимовић, Марија Мара Илић, Виолета Марковић, Слађа Миловановић, Николина Минић, Светлана Цеца Лукић и Виолета Кевро).
Рената Минић, руководилац Библиотеке у Костолцу, пожелела је свим учесницима добродошлицу на српском, енглеском и француском језику. Виолета Кевро, председница ЛУ Кевро, обратила се присутним гостима, свечано отворила изложбу слика, прогласила почетак ликовне колоније и пожелела срећан рад свим учесницима.
У оквиру саме ликовне колоније, која је одржана у Костолцу, у периоду од 19. до 25. јула 2024. године, за учеснике колоније организован је пригодан програм у циљу промовисања своје земље и локалних знаменитости: шетњу по граду, упознавање са локалном кухињом, учествовање у литији поводом градске славе у Костолцу, излет до плаже, до Сребрног језера, одлазак до Старог Костолца, где су могли да виде иконе и слика нашег познатог сликара Уроша Предића, које се чувају у цркви у Старом Костолцу, организовано је вече тунижанске културе и традиције, на коме је представњена тунижанска народна ношња и храна. Подршку Ликовном удружењу „Кевро“ у организацији овогодишње ликовне колоније пружила је Снежана Милошевић и Удружење ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ из Пожаревца. Учесници ликовне колоније су се вратили у своје земље, пуни позитивних утисака и успомена.
Ликовна колонија „Осмех Костолца“ подржана је пројектом од стране Градске општине Костолац.