МАЛИ АМБАСАДОРИ КУЛТУРЕ

Деца из Грачанице и Ранилуга бораве недељу дана у Пожаревцу, у оквиру пројекта „Култура и идентитет Срба без граница – деци Косова, са љубављу“, који спроводи Пожаревачко добротворно удружење „Коло српских сестара Босиљка Боса Павловић“. Дана 20. августа 2024. године, мали гости имали су прилику да се упуте у Народну библиотеку „Илија М. Петровић“ Пожаревац и упознају се са богатом културном баштином.

Током боравка, деца су се упознала са значајем библиотеке као чувара књига и знања, као и са разноврсним садржајем који библиотека пружа својим корисницима. Директорка Библиотеке Вера Зарић Митровић истакла је да овакве активности доприносе јачању културних веза и очувању идентитета Срба широм региона. Представници удружења нагласили су да је посета библиотеци део шире иницијативе која укључује различите културне и образовне активности, како би се деци са Косова пружила прилика за боље упознавање и повезивање са историјом и традицијом њихове земље.

Пројекат „Култура и идентитет Срба без граница“ наставља са својим активностима у Пожаревцу, а ми се надамо да ће сличне иницијативе допринети јачању културних мостова и очувању идентитета међу младима широм Балкана.